Időjárás

Közepesen felhős
35 °C
18 °C

Száz évvel ezelőttről mesélt a pad

D.E.

Nagy sikerrel léptek fel a Baptista Alapfokú Művészeti Iskola néptánc tagozatosai a hétvégén a Vigadó Kulturális Központban.

A "Boldog békeidők" - A pad meséi első fejezetét Kecskésné Herczegh Kata rendezte, aki a koreográfiát fiával, Kecskés Gergővel készítette. Az előadáson közreműködött a Bürkös Zenekar.

Száz évvel ezelőttről mesélt a pad Zoom

Részlet az előadásból Fotó: Daróczi Erzsébet

- Próbáltam mesélni a gyerekeknek a boldog békeidőkről, a gyerekkoromról, a gondtalan évekről, vagy csak az idealizált múltról, amelyre nosztalgiával gondolunk, de igazából a mai mobiltelefonos, gép előtt kockuló, ingerdömping-függő világban nehéz.

Inkább a néptáncon és a népzenén keresztül próbáltam meg érzékletessé tenni, hogy mi is történt anno, hogyan fordult meg a gyerekvilág élete, hogyan fordult vissza és próbál magához térni azóta is a magyar népi kultúra - mondta a padon a mesélve Kecskésné Herczegh Kata.

Az előadás száz évvel repítette vissza a nézőket egy kisváros parkjában álló padra, ahol titkok, emlékek, népszokások, hagyományok elevenedtek fel katonai, úttörő és cserkészindulók, népdalok és népi táncok segítségével.

Képgalériánkat itt tekintheti meg
Kapcsolódó témák

Kisújszállás és környéke , Emlékezés , Közélet , Koncert

A rovat további hírei