Évtizedes hagyomány

2024.04.26. 16:00

A határon túlról is érkeznek Szolnokra, hogy összemérjék tudásukat

Több évtizedes hagyománnyal bír a pénteki tudományos szakmai konferencia, mely egy szintén régóta szervezett versenysorozat nyitó rendezvénye. A Kémia és Környezetvédelmi Tehetségsegítő Tanács és a Curie alapítvány a Debreceni Egyetem Szolnok Campusán fogadta a versenyzőket, látogatókat, valamint az előadókat.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

– Curie matematika, környezetvédelmi, valamint kémia emlékversenyeket szervezünk minden évben. Előbbi tizenkilencedik volt idén, a környezetvédelmi esetében ez a huszonnyolcadik alkalom, a kémia pedig a harmincötödik lesz ebben az évben – részletezte dr. Török Istvánné, a tanács titkára, a Curie Alapítvány kuratóriumi elnöke. A Curie versenyek főszervezője kiemelte, az szintén bevált gyakorlat, hogy a környezetvédelmi, illetve kémia megméretés előtti napon szakmai konferenciát tartanak.

szolnok campus
A Szolnok Campuson rendezték a konferenciát
Fotó: Mészáros János / Forrás: MW-Archív

– Minden évben van egy téma, ami köré a feladatokat, az előadásokat szervezzük. A szakmai konferencia idei fókuszában a környezetvédelem, illetve az ezt befolyásoló negatív tényezők állnak. Emellett egy nemzeti parkot is mindig kiemelünk, most az Aggteleki Nemzeti Parkra esett a választás – sorolta dr. Török Istvánné.

A főszervező hangsúlyozta, pedagógiai vonatkozású előadásokkal szintén készülnek, emellett a gyermekek számára külön programlehetőségeket biztosítanak.

– Nagyjából háromszáz, háromszázötven fő körüli jelenlévőre számítunk, mondhatjuk, hogy a rendezvény már nemzetközi szintű. A versenyre a határon túlról is érkeznek. Szlovákiából, a Vajdaságból és Erdélyből képviseltetik magukat az indulók – mondta a Curie Alapítvány kuratóriumi elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában