Összefoglaló

2024.04.28. 21:00

Teljesen megújult a kunmadarasi református templom – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Konferenciával, könyvkiadással, kiállításokkal folytatják a temetőlátogatással megkezdett Holokauszt 80 emlékévet Kunszentmártonban. A programsorozatot a napokban nyitották meg.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Szolnokon folytatta országjáró körútját Wegera György, látogatására Zsebibaba, a brutálisan megkínzott, majd sérüléseiből csodálatos módon felépült tacskó is elkísérte. A Kutya-segélyszolgálat Alapítvány elnöke bejelentette, hogy a vármegyeszékhelyen is szeretnének gondozóhelyet kialakítani a sérült, beteg, árva kutyáknak.

Mali Péter régész a nemrégiben a szolnoki helikopterbázis területén feltárt római kori szarmata településről mesél részletesen.

A Tájházak napja alkalmából idén is szélesre tárta kapuját a Csete Balázs Helytörténeti Gyűjtemény. Szombaton kiállítással, interaktív múzeumpedagógiai programmal és gasztronómiai élménnyel várták a kicsiket és a nagyokat.

A szolnoki különleges műveleti csoportnak nem kunszt egy valamire való vízijárművet birtokba venni. És ezt meg is nézhetjük egy látványos videón!

Százhúsz tűzoltó, a területi versenyek legjobb csapatai mérték össze tudásukat a kétnapos országos megmérettetésen a héten.

Folyamatosan érkeztek veterán autók és kedvelőik a martfűi Kikötő térre vasárnap. Negyedik alkalommal rendezték meg a bolhapiaccal egybekötött alkatrészbörzét, autóstalálkozót és kézműves vásárt.

Élete javát Törtelen élte le Eszter néni, akit 90. születésnapja alkalmából köszöntött a település önkormányzata.

Teljesen megújult a kunmadarasi református templom, az átadóünnepséggel összekötött vasárnapi hálaadó istentiszteleten részt vett Varga Mihály pénzügyminiszter is.

Mentőegységek dolgoztak egy szimulált katasztrófa helyszínén a Kutyákkal az Életért Alapítvány jászberényi kiképzőbázisán, ahol a mentőkutyák világnapja alkalmából nyílt napot tartottak vasárnap. Az önkéntesek embert és kutyát próbáló helyzeteket imitálva mutatták be, hogyan készítik fel a négylábú segítőket az éles bevetésekre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában