Programajánló

2024.04.29. 08:50

Focitornák, közös főzés és sztárfellépők csábítanak a Jászkunságba a munka ünnepén

Hamisítatlan majális hangulattal várják a családokat a jászkunsági települések május elsején. A változatos programok kínálatában bárki megtalálhatja a kedvére való kikapcsolódási lehetőséget.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

Szolnok 

Családi Majálisra várják az érdeklődőket május elsején a Tiszaligetben. A gazdag programkínálatban mindenki megtalálhatja a számításait.

A teljesség igénye nélkül a nagyszínpadon olyan fellépők váltják egymást, mint Mága Ernő és zenekara, a Légierő Zenekar valamint a Dream Dance mazsorett csoport felvonulása. Dancs Annamari és Laki Péter, az Operettszínház művészei mellett a Smart Zenekar és Szandi gondoskodik a jó hangulatról. Singh Viki, az Animal Cannibals szintén ismert slágerekkel és dalokkal szórakoztatják az eseményre látogatókat.

Emellett egész nap családi programok, vetélkedők és óriás játékok garantálják a szórakozást.

Majális,családi majális,programok
Fotó: Gettyimages.com / Forrás:  Illusztráció

Martfű 

Háromnapos rendezvénysorozattal várja az érdeklődőket a Martfűiek Napja Majális. A programoknak a kikötő tér ad otthont. 

Április 28-án vasárnap retro bolhapiaccal, alkatrészbörzével, autós találkozóval és kézműves vásárral nyitják a programok sorát. 

Április 30-án, kedden egyebek mellett Radics Gigi és Lofti Begi DJ fellépéseit élvezhetik a látogatók. 

Május 1-jén, szerdán többek között a hagyományos ételek főzőversenye, kirakodóvásár, a Kunszentmártoni Fúvószenekar fellépése, extrém kerékpárshow, valamint Singh Viki műsorai csábítják a vendégeket. Az előadások díjtalanok.

Csépa 

Aki Csépára látogat május elsején egyebek mellett horgászversenyen vehet részt, de a kispályás fociban is kipróbálhatja magát. A kisebbeket légvár, arcfestés de még hordóvonat is várja. A jó hangulatról az Annibal Cannibals mellett Berceli Kincso gondoskodik. 

Este retro diszkóval és tábortűzzel zárják a programokat.

Tiszafüred 

A lelkes kutyabarátoknak is kedveznek május 1-jén a Tiszafüredi Mancsos Pancsolónál. A helyszínen egész napos programokat kínálnak szórakozási lehetőséget a két és négylábú látogatóknak egyaránt. Az események sorában kutyás szépségversenyre, állatvédelmi előadásra, valamint általasszisztált ügyességi versenyre is számíthatnak az érdeklődők. 

A gyermekek számára ugrálóvárral, kézműves foglalkozással, VR élménnyel készülnek.

Tiszabura 

Romajálisra várják az érdeklődőket május elsején Tiszaburán. A művelődési ház és sportpálya területén reggeltől estig változatos programok és fellépők váltják egymást. A kispályás labdarúgó torna mellett roma gasztronómiai főzőverseny, valamint Tiszabura szépe választás is szerepel a programok között.

Mezőtúr 

Többféle programból is válogathat aki május elsején Mezőtúrra látogat. A városi majálison egyebek mellett gépkarneválra és felvonulásra várják az érdeklődőket. A kulináris élvezetek kedvelőinek sem kell csalódniuk, közös főzésre invitálják a családi, baráti társaságokat. A Petőfi-téren egyebek mellett májusfa állítás, zumba bemutató várja az érdeklődőket. A továbbiakban a Matiné gyermekzenekar, a Desperado és Timi, valamint László Attila koncertje is hallható lesz. Dél és délután négy óra között pedig az Egészségfejlesztési Iroda biztosít szűréseket.

Nagykörű 

A nagykörűi majálisnak a focipálya ad otthont. A sokféle családi program között mindenki találhat megfelelőt. A kispályás labdarúgó bajnokságra, közös ebédre, később nagypályás labdarúgó mérkőzésre várják a látogatókat. 

Keresik a falu legerősebb emberét is, aki egyebek mellett traktorgumi görgetéssel és rönkdobálással léphet Toldi Miklós nyomdokaiba. A hölgyeket sminkversenyre várják, a vállalkozószelleműeket pedig fánkevő versenyre.

Karcag 

A Karcagi Nagykun Vadásztársaság invitálja az érdeklődőket egy vadásznapi programsorozatra, május elsején. Az eseményen egyebek mellett főző-és lövészversenyt rendeznek. A látogatók kutyás, valamint szarvasbőgés bemutatót is láthatnak. Szűcs Attila előadásában operett és nótaszó adja a talpalávalót, emellett délután a Matchboys koncertjére várják a látogatókat.

Rákóczifalva 

Családi majálisra várnak mindenkit május elsején. A változatos programok között retro lufis felvonulás, családok májusfájának állítása, hangszerbemutató, zenés gyermekműsorok, szalonnasütés, darts barlang, trambulin arcfestés várja a látogatókat. A vállalkozó szelleműek apaborotváló versenyre is nevezhetnek. 

A programoknak a Szabadság tér ad otthont.

Besenyszög 

Május elsején egyesületi és tisztségviselői horgászversennyel készül a Besenyszögi Milléri Sporthorgász Egyesület. Kizárólag egyesületi tagsággal rendelkező indulók nevezhetnek. 

A rendezvény helyszíne a besenyszögi Holt-Millér, Fecskelyuk.

Jászberény

A Palotásy János Zeneiskola fúvósainak zenés ébresztőjével indul a május elseje Jászberényben. Délelőtt 10 órakor a Vaga Banda Gólyalábasok óriásbábos előadása, majd 11 órától a Lehel-Melody TSE műsora, 11.30-kor mazsorett bemutató várja az érdeklődőket az Electrolux sportpályán. A programsorozat részeként rendezik meg az első Birinyi Bográcsos Pikniket és Főzőversenyt. 

A jó ebédhez a Jászsági Cigányzenekar húzza a nótát Bárkányi Adrienn és Sztruhala József nótaénekes közreműködésével. Délután a Dance Fitness Se produkcióját, Tai Chi és Berente Kung-fu, valamint zumba bemutatót láthat a közönség. 15.30-kor sörivó versenyre várják a sörkedvelőket. 

16 órakor a Traffic Band, majd 19 órakor a Bon-Bon együttes lép színpadra. A nap folyamán, 10 órától, óránként kisvonat közlekedik díjmenetesen a Lehel Vezér Gimnáziumtól a Majális helyszínére.

Jászapáti

Zeneszó ébreszti a jászapátiakat május elsején. Nagyszabású programsorozattal készül az önkormányzat. 14.30-kor kezdődik a májusfa állítás a főtéren a Jásztánc Alapítvány tagjaival, 15.30-kor motoros felvonulás indul a Penny parkolójából a sportpályára. 

A majálist többek között gulyás főzőverseny, 16 órakor Triál Extrém Motor Show, 16.30-kor Marvel Szuperhősök interaktív zenés gyerekműsor, 17-30-kor helyi fellépők műsora színesíti. 17.30-kor közös vacsorára várják az érdeklődőket, anyák napja közeledtével 19 órakor Nagypál Ágnes énekszóval köszönti az édesanyákat. 

A Jászapáti Csillagai program eredményhirdetését 19.30-kor tartják. 20 órakor az Urban Verbunk a Rózsa Story című vérpezsdítő produkcióját mutatja be, felidézve a szegedi betyárkirály, Rózsa Sándor életét.

Jászfényszaru

Színes programsorozattal készül Jászfényszaru a Város Napjára. Május elsején reggel zenés ébresztőre pattanhatnak ki a városlakók az ágyból. 10 órakor startol a Pető Ádám Emlékfutam a cross pályán. A városháza ad helyet a 10.30-kor kezdődő diákpolgármesterek találkozójának. 

13 órakor motoros felvonulás lesz a város utcáin, 13.30-kor májusfa díszítés a Pagodánál. 14 órakor rajtol a IV. Fényszarui Családi és Egyéni Kerékpáros Teljesítménytúra első futama. 17 órakor amatőr szkander versenyre várják a kihívások kedvelőit. 19 órakor Zoltán Erika koncertezik a főtéren, a Pagodánál.

Jászárokszállás

A Város Napját ünneplik május elsején Jászárokszálláson. A hagyományoknak megfelelően a Kertbarát Kör közreműködésével 13.30-kor virágbörzével indul a programkavalkád a városi könyvtár előtti területen. 

A város napi ünnepséget 15 órakor tartják a Petőfi Művelődési Házban, ahol városi kitüntetéseket adnak át. 

16 órától helyi amatőr tánc és sport csoportok mutatkoznak be, 17 órakor Bíró Eszter Állati zenés ABC című interaktív gyermekkoncertje szórakoztatja a kicsiket. 18 órakor VOOPRET – Kalla Andrea és barátai adnak koncertet, 19.55-kor Antal Péterné Szerző Ildikó polgármester mond köszöntőt, majd 20 órakor kezdődik Rúzsa Magdi koncertje.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában