Szakmai fórum

2024.04.26. 16:30

Pedagógiai lehetőségekről és kihívásokról tartottak konferenciát Jászberényben

A szakemberek legújabb kutatási eredményeikről és jó gyakorlatokról is beszámoltak.

Illés Anita

(Gyógy)pedagógiai lehetőségek, kihívások a gyakorlatban címmel rendeztek konferenciát április 23-án az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Jászberényi Campusán. A Gyereknevelési és Gyógypedagógiai Tanszék rendezvénye a Jászság és környéke köznevelési intézményeiben dolgozó pedagógusok, gyógypedagógusok, valamint a pedagógiai szakszolgálatok munkatársait célozta meg.

konferencia
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

A konferenciát dr. Molnár Marietta főiskolai tanár, tanszékvezető nyitotta meg. Rendkívül hasznos és tartalmas előadások hangzottak el többek között a tipikus és atipikus fejlődés, a neurodiverzitás, az élménypedagógia és digitalizáció témakörében – olvasható a campus honlapján. 

A résztvevők megismerhették a kreativitást támogató szabadjátékra épülő komplex személyiségfejlesztő programot is. A konferencia részeként nyílt meg Matécsa Marietta festőművész és Deák Ferenc szájjal és lábbal festő művész kiállítása, melyet Fazakas Réka, a budapesti Műcsarnok művészettörténésze ajánlott az érdeklődők figyelmébe. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában