Összefoglaló

2024.05.06. 20:00

Megkezdődtek az idei érettségi vizsgák – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Összeütközött két személyautó a 32-es főúton Jászberény határában, a Hatvani útnál. Az egyik jármű motortere kigyulladt. A helyszínre kiérkező mentők egy 1 év körüli gyermeket és egy 30 év körüli nőt további megfigyelés céljából szállítottak kórházba.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Hétfőn megkezdődtek a 2024-es érettségi vizsgák. A végzős középiskolások az első napon magyar nyelv és irodalom tantárgyból adhattak számot tudásukról. Az írásbeli számonkérésre délelőtt került sor. 

Csalás bűntette miatt emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség azzal a 45 éves mezőtúri férfival szemben, aki tiltott dohányterméket tartott magánál. A férfit próbára bocsátották, de sokat kellett fizetnie tettéért.

Hétfőn délután ünnepélyes keretek között átadták a Tisza-tavi turisztikai térség egyik legnagyobb attrakcióját, a Kérész öko és aktív turisztikai központot Tiszafüreden. A központ a környezeti nevelést, szemléletformálást is kiemelt szerepének tekinti, hiszen vezetett bejárás, valamint természetismereti foglalkozások keretében is élményszerű ismeretszerzést nyújt az oda látogatók számára.

Július 1-jétől bezár az E.ON-iroda Abonyban, az ügyfelek az MVM-hez kerülnek. A bezárás része annak a folyamatnak, amellyel az MVM egységesíti ügyfélkiszolgálását. A szolgáltatás díja nem változik, ügyet intézni viszont új helyen kell majd.

Először még kedves és barátságos, nem sokkal később már fenyegetőző és erőszakos volt az a 19 éves helyi fiatal, aki két másikat kényszerített pénzük átadására a napokban Tiszaburán. A tettest elfogták a rendőrök.

Új közösségi tér várja a fiatalokat Szolnokon. A Kossuth téren a városháza pincerendszerében, az egykori Sörárium helyén kialakított KultúrPince egy kis ünnepséggel egybekötve május 10-én nyitja meg kapuit az ifjúság előtt.

Egy félnapos életmód-programsort állított össze az Ifjúság Egészséges Életéért Alapítvány, amelynek része volt Rubint Réka izzasztó edzése is. A program Anyák Napja alkalmából valósult meg, és teljesen megtöltötte a sportcsarnokot.

Tűz ütött ki szombat délután egy Jászberény külterületén található mezőgazdasági telephelyen. A lángok talajművelő eszközöket, vagyis használaton kívüli, ponyvás járműfelépítményeket és az abban tárolt eszközöket, illetve gépeket borítottak el. A jászberényi, hatvani és nagykátai hivatásos tűzoltók hat vízsugárral fojtották el a közel nyolcszázötven négyzetméteren pusztító tüzet

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában