Jászkunság

2024.05.07. 18:30

Azt tapasztalták, a horgászok többsége betartja a szabályokat

Pozitív tapasztalatban volt részük a napokban ellenőrzést végző halőröknek és a rendőröknek. Sok pecással találkoztak, de csak néhányuk ellen kellett feljelentést tenni a szabályok megsértése miatt.

Kovács Berta

A Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KTVHESZ) és a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság május elsején közös összehangolt akcióban ellenőrizte a szövetség vízterületein horgászó pecásokat. Az ellenőrzéseket halőr-rendőr párosok hajtották végre. Nem csak gépjárművekkel, de hajóval is járták a vizeket, így a csónakból vagy a parti sűrű növényzettel takart helyeken horgászók sem kerülhették el figyelmüket.

horgászok, ellenőrzés, halőr, rendőr
Az egyik halőr-rendőr páros ellenőriz egy horgászt
Fotó: Beküldött fotó / Forrás: KTVHESZ

Az akció során 131 horgászt ellenőriztek, és örömmel tapasztalták, hogy túlnyomó többségük odafigyel a jogszabályban előírtak betartására. Csak 3 horgász esetében készült feljelentés a szabályok megsértése miatt. Ez különösen pozitív tapasztalat annak fényében, hogy idén már több esetben értek tetten orvhalászokat a szövetség halőrei.

A KTVHESZ közösségi oldalán is felhívta rá a figyelmet, hogy a szabálytalankodók elriasztása érdekében az év folyamán több összehangolt halőri-rendőri akcióra lehet számítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában