Segítség a családoknak

2024.05.02. 16:30

Őszre elkészülhet a minibölcsőde Kőteleken

Jó ütemben halad a minibölcsőde építése Kőteleken. A tervek szerint ősztől be is népesülhet az új nevelési intézmény.

Rimóczi Ágnes

Régen várt beruházás valósul meg Kőteleken. A Tisza-parti településen minibölcsődét építenek. 

– Többször felmerült már községünkben, hogy van igény egy bölcsődére, ami segítség lehet a kisgyermekeket nevelő családoknak. Ezért volt nagy öröm számunkra, hogy sikeres lett az erre irányuló pályázatunk – fogalmazott a polgármester.

Az épülő kőteleki bölcsődét Lovász Tibor településvezető mutatta meg hírportálunknak
Fotó: Mészáros János

A bölcsődeépítés jó ütemben zajlik – mondta el a témával kapcsolatban Lovász Tibor. Ahogy a polgármestertől megtudtuk: egy, a Belügyminisztérium által kiírt pályázaton nyert az önkormányzat száznyolcvanöt millió forintot. A megvalósításhoz szükség volt még öt százalékos önerőre, így kezdődhetett el az építés. A minibölcsőde az óvoda mellett kapott helyet.

A munkálatok jól haladnak, a kivitelező tervei szerint ebben a hónapban szeretné befejezni az építést. Amint ez megtörténik, elkezdődhetnek az engedélyeztetések. Közben zajlik az eszközbeszerzés is

 – tájékoztatott a jelenlegi helyzetről a településvezető. Lovász Tibor hozzátette: bíznak benne, hogy minden a tervek szerint halad, s akkor ősztől megnyithatja kapuit az intézmény. A bölcsődében két csoport működik majd, azokban hat-hat kisgyermeket gondoznak majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában