Másodszor rendezték meg

2024.05.05. 06:55

Számtalan szórakoztató program várta a Kun Hagyományok Napjára látogatókat Karcagon – galériával és videóval

A szervezők többféle programmal kedveskedtek az érdeklődőknek, ahol a kicsiktől a nagyokig mindenki megtalálhatta a neki tetsző elfoglaltságot.

Daróczi Erzsébet

Immár második alkalommal rendezte meg a Kun Hagyományok Napját a Pusztai Róka Lovascsapat Bene Sándor emeritus nagykunkapitány tanyáján. A szervezők többféle programmal kedveskedtek az érdeklődőknek, ahol a kicsiktől a nagyokig mindenki megtalálhatta a neki tetsző elfoglaltságot.

lovas bemutató, program
Nem maradhatott el természetesen a lovasok bemutatója sem
Fotó: Daróczi Erzsébet

A rendezvényt Szepesi Tibor polgármester nyitotta meg, dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő pedig a hagyományőrzés fontosságát emelte ki, amelyre jó példa ez a nap is. F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, a Kunszövetség elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd hagyományőrző tevékenysége elismeréseként a szövetség Sudár István díját adta át Kiss Gergelynek, a Pusztai Róka Lovascsapat tagjának, egy ezüsthegyű nyílvesszőt pedig Bene Sándornak.

Ezt követően nyílzáporral és az idén 20 éves Pusztai Róka Lovascsapat bemutatójával vette kezdetét a Kun Hagyományok Napja, ahol lovas-nomád harci játékok, csikósbemutató, néptánc, népi játszótér, szakmai előadások, mudi fesztivál várták a látogatókat. A gyerekeket állatsimogató, gólyalábasok interaktív műsora, kézműveskedés és csigacsinálás is szórakoztatta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában