Összefoglaló

2024.05.07. 20:00

Tizenhat embert lopott meg egy középkorú férfi Jászladányon – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Pakkonként 1000 forintért árulta a veszélyes, új drogot a gyanú szerint az a tiszaburai férfi, akit április végén vettek őrizetbe a rendőrök. Családi házában, melyet átkutattak, 88 gramm sárgásfehér, kristályos anyagot találtak.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Egy 26 éves karcagi fiatalember megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2023. április 28-ra virradóra lakóházában órákon keresztül bántalmazott egy kiskorú helybeli lányt. Azt tervezte, hogy a lányt külföldön a felügyelete mellett futtatja, és a saját megélhetését ebből fedezi. A lány ezt megtagadta, ezért a férfi olyan brutálisan bántalmazta, hogy életveszélyes sérülést szenvedett

A 45. Tour de Hongrie mezőnye május 8-án, szerdán a Nagykunság fővárosából, Karcagról indul. A kerékpárosok először a Karcag–Hajdúszoboszló közti 166 km-es szakaszt teljesítik. A versenyzők 12 óra 50 perckor a Karcag Kincse Művészeti és Konferencia Központtól indulnak, és Kunmadaras, Tiszaszentimre, Tiszaszőlős és Tiszafüred érintésével hagyják el vármegyénket.

Egy középkorú férfi lopásokkal keserítette meg a jászladányiak életét. A nyomozóhatóság a tizenhat jászladányi sértett sérelmére elkövetett vagyon elleni bűncselekményeket egyesítette, a gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

A melegebb idő beköszöntével beindultak Szolnokon a városüzemeltetés által üzemben tartott szökőkútjai, melyeknek egyidejűleg a karbantartási munkálatait is elkezdődtek. 

Kigyulladt egy kerti kunyhó Karcag külterületén, a Partoskert 2 utcában kedden reggelre. Teljes terjedelmében égett a mintegy tizenöt négyzetméteres építmény, amelynek a födémje is beszakadt. A város hivatásos tűzoltói megakadályozták a tűz továbbterjedését, és eloltották a lángokat. 

Gyerekzsivaj, muzsikaszó töltötte be hétfő délután a Conselve parkot, ahol Hármas Kerületi Kézműves Pikniket rendeztek a redemptio emléknapja alkalmából. A gyerkőcök nagy érdeklődéssel fedezték fel a hagyományos szakmák rejtelmeit, bepillanthattak például a fazekasság, a bőrművesség, a nemezelés és a kovácsmesterség titkaiba. 

Szépkorúak számára tartott előadást Révész Máriusz államtitkár a városháza dísztermében. Az eseményen több százan gyűltek össze, hogy meghallgassák az egészséges életmód és a mozgás legfontosabb ismérveit.

Anyák napi ünnepséget tartott kedden a Baross Gábor Nyugdíjas Klub. A szolnoki VOKE Csomóponti Művelődési Házban megrendezett ünnepségen részt vett és virággal köszöntötte a klub tagjait Szalay Ferenc, a város polgármestere is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában