Fejlesztés

2024.05.04. 16:00

Pályázati pénzből válnak szebbé és élhetőbbé Jászkisér közterei

Több mint 400 millió forintos projekt keretében valósul meg a beruházás, aminek köszönhetően fedett szabadtéri színpad épülhet a jászsági településen. A projekthez továbbá hozzátartozik a város zöldítése, valamint csatornázása is.

Illés Anita

Az önkormányzat sikeresen pályázott a TOP Plusz Élhető települések felhívására, így mintegy 408 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból komplex fejlesztést valósíthat meg.

pályázat,top plusz,
A szakemberek már javában dolgoznak a szabadtéri színpad kialakításán
Fotó: Pesti József

– A projekt több elemből áll, vízgazdálkodási beruházásokat, zöldfelület fejlesztést és szabadtéri színpad kiépítését tartalmazza – tájékoztatta hírportálunkat Lukácsi György.

 A polgármester elmondta, a fedett szabadtéri színpad építése elindult a Szent István parkban. 

Az építmény mögött szociális blokkot alakítanak ki, benne öltözővel és akadálymentes vizesblokkal. Mint megtudtuk, a park zöldfelülete is megújul, fákat és cserjéket telepítenek. A projekt részeként valósul meg a település csapadékcsatornázásának második üteme is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában