Június 9.

2024.05.07. 19:28

Sorsdöntő választás közeleg – sajtótájékoztatót tartottak Kunszentmártonban

Kedd délután polgári estet tartottak Kunszentmártonban. Az eseményen Herczeg Zsolt országgyűlési képviselő, dr. Koncz Zsófia, az energiaügyi minisztérium miniszterhelyettese és László András, a Fidesz KDNP Európai Parlamenti-képviselőjelöltje fontos kérdéseket vitatott meg a közelgő választások kapcsán.

Köllő Judit

– A június 9-ei választások végett gyűltünk ma össze, ahol vendégeink a döntés fontosságáról beszélnek a polgári esten – emelte ki Herczeg Zsolt. – Mindannyian tudjuk, hogy nem egyszerű időket élünk a most is zajló háború miatt. Éppen ezért elsősorban a békéről és a hazánkat érintő legfontosabb kérdésekről beszélünk.

Herczeg Zsolt, dr. Koncz Zsófia, László András, sajtótájékoztató
Balról jobbra: Herczeg Zsolt, dr. Koncz Zsófia és László András a június 9-ei választások tétjéről beszéltek Kunszentmártonban
Fotó: Nagy Balázs

A polgári esten dr. Koncz Zsófia, az energiaügyi minisztérium miniszterhelyettese kiemelte: 

A június 9-ei választások alkalmával a háborúról és a békéről döntünk.

– Sorsdöntő európai parlamenti választásra kerül sor június 9-én – hangsúlyozta dr. Koncz Zsófia. – Az elmúlt napok eseményei is igazolják, hogy az eszkaláció veszélye óriási. Úgy gondolom, ezek a fórumok is kiváló lehetőségként szolgálnak, hogy átbeszéljük a hazánkat érintő kérdéseket, kihívásokat.

– A tét valóban óriási, napról-napra változik a helyzet – szögezte le László András. – Az Európai parlamenti választások tétje egyértelműen a háború és a béke kérdése. Magyarország az egyetlen politikai szövetség, amelyik a háború kezdete óta egyértelműen a békét szorgalmazza. Azt szeretnénk, hogy ez az üzenet eljusson mindenhova, hiszen azt tapasztaljuk, hogy igen rövid idő alatt változik a helyzet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában