Darts

2024.04.22. 14:20

Szolnoki sikerek a darts bajnokságban

A Steel Utánpótlás és U23 Nemzeti Bajnokság negyedik fordulóját ezúttal Tatán rendezték meg. A darts megméretésre több, mint száz nevezés érkezett.

Kiss Ádám

A hatállomásos sorozatot egy alkalommal már Szolnokon is megrendezték még március végén, és az utolsó két fordulóban is vármegyeszékhelyünkre látogatnak a dartsosok. 

Kovács Tamara, darts, steel
Kovács Tamara (balra) ezüstérmes lett a  Steel Utánpótlás és U23 Nemzeti Bajnokság negyedik fordulójában, Tatán
Fotó: Facebook/Magyar Darts Szövetség

A megméretésre gyermek kategóriában négyen, a serdülők közül tizenkilencen, ifjúsági kategóriában pedig összesen negyvenegyen álltak tábla elé, míg páros kategóriában tizenhárom duó nevezett. Az U23 kategóriában pedig harmincegy egyéni és hat páros nevezés érkezett.

Az ifjúsági korosztály páros versenyén a Turai Krisztina–Szabó Benedek (Honvéd Auróra–Szolnoki Baglyok) kettős nyakába aranyérmet akasztottak, ami jelentős előre lépés az előző fordulóban szerzett bronzhoz képest. A szolnoki páros a Kovács Botond–Valigura Ádám (Paksi DSE–Dombóvári DSE), és a Csóka Dániel–Marton Olivér (SZDCSE), valamint a Szőke Péter–Ifj. Szőke Péter (Jászladányi Egyetértés SE–DEAC) duókat előzte meg.

Turai korábban a budapesti Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezett WDF Budapest Open Masters, valamint Classic versenyen második és harmadik helyet ért el.

Az U23-as lányok között a szolnoki Kovács Tamara a március végi szerepléséhez képest egy helyet előre lépve a második lett. A Honvéd Auróra versenyzőjét Sipos Dorina (Nyíregyházi DC) előzte meg, és Bokros Vivient (Érd-EL SE) utasította maga mögé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában