Labdarúgás

2024.04.21. 19:55

Hozta a kötelezőt a Tiszafüred – galériával

Amiért érkezett a Tiszafüred Gyöngyösre, azt megszerezte, de játéka hagyott még némi kívánni valót maga után.

Jegesi László

A korábbi eredményeihez képest igazi sikerszéria az, amit a Tiszafüred együttese mostanában produkál – két győzelem és két döntetlen az utóbbi négy mérkőzés mérlege. Az előjelek és az a tény, hogy a sereghajtóhoz látogatott a Dorcsák-csapat ezen a hétvégén, egy újabb siker reményével kecsegtetett.

Jól kezdett a Tiszafüred, a várakozásoknak megfelelően mezőnyfölényt harcolt ki
Fotó: Pesti József

Gyöngyösi AK–Facultas-Tiszafüredi VSE 1–3 (0–2)

Gyöngyös, 200 néző, vezette: Drabon Barnabás (Molnár I., Frank V.)

Tiszafüred: Tajti – Iharos (Kalmár F., 64.), Bernáth, Aranyos (Tamás Sz., 20.), KOVALECZ – Barzsó (Czimmer-Nyitrai, 87.), MÁCSAI, ENGEL – GRÁNICZ (Újvári, 87.), ANTICS (Nagy Zs., 64.), Pataki V. Edző: Dorcsák Zoltán.

Gólszerzők: Szentannai (67.), ill. Antics (14.), Gránicz (28.), Mácsai (66.)

Jól kezdett a Tiszafüred, a várakozásoknak megfelelően mezőnyfölényt harcolt ki. Az egyik lehetőségükből Dimitrije Antics révén meg is szerezték a vezetést, Aranyos Mózes sérülés miatti korai kiválása azonban érzékenyen érintette a csapatot. Gránicz Patrik így is tovább növelte előnyüket (2–0), de a kétgólos vezetés érthetetlen módon elkényelmesítette a vendégeket. Kapkodni kezdtek, szinte semmi nem jött be, ennek következtében a Gyöngyös is előrébb merészkedhetett.

A második félidőben sem sikerült rendezni a sorokat, de Mácsai László révén így is be lőtte a harmadikat a Facultas, de szinte azonnal szépített a sereghajtó (1–3). Nem tudta tehát lezárni a mérkőzést Tisza-tó parti alakulat, a hazaiakat a mérkőzés lefújásáig sem sikerült megtörniük. Ha nem is forgott veszélyben a Tiszafüred győzelme, az utolsó pillanatig koncentrálni kellett, hogy megőrizzék előnyüket.

Dorcsák Zoltán: – Amiért jöttünk, azt teljesítettük. Remélem, hogy az utolsó öt mérkőzésen szerzett tizenegy pont kellő erőt ad nekünk a bajnokság hajrájában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában