Atlétika

2024.05.04. 07:00

Kocsis Luca olimpiai szereplésért küzd a Bahamákon

Tizennégy olimpiai kvótát osztanak ki a Bahamákon megrendezésre kerülő váltó-világbajnokságon, amelyen a női 4x100 méter mezőnyében minden bizonnyal a szolnoki Kocsi Anna Luca is rajthoz áll majd.

Kiss Ádám

A szombati négy előfutam első két helyezettje jut majd be a másnapi döntőbe, amely eredmény egyúttal ötkarikás kvótát is jelent. Vasárnap pedig a finálék mellett három vigaszági futamra is sor kerül, amelyek első két helyezettje csatlakozhat az olimpiai mezőnyhöz.

kocsis luca, Bahamák, váltó vb, atlétika
Két lehetősége is van Kocsis Lucának az olimpiai kvótaszerzésre, az első a bahamai váltó vb-n
Forrás: Magyar Atlétika - Hungarian Athletics/Facebook

A tavalyi, budapesti világbajnokságon 43.38 másodperces országos csúccsal tizennegyedik helyet megszerző váltó minden bizonnyal a Csóti Jusztina, Kocsis Anna Luca, Sulyán Alexa, Takács Boglárka összeállításban fut majd. Az ötödik, tartalék atléta pedig Bognár Anna lesz.

A női csapat mellett a vegyes váltó is részt vesz a vb-n, és a ranglistán elfoglalt helyezésük alapján jó esélyük van a  kvótaszerzésre, ugyanis a tizenhetedik helyen állnak.

A csapatoknak akkor sem kell lemondaniuk a párizsi szereplésről, ha a világbajnokságon nem járnak sikerrel, mivel két-két helyet a június 30-én záruló világranglista-helyezések alapján osztanak ki.

A vasárnapi versenyt az M4 Sport élőben közvetíti, magyar idő szerint hétfőn 1 órakor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában