Biztonság

2024.05.04. 20:18

Hornung Ágnes: a kormány kiszámíthatóságot nyújt a családoknak

A kormány minden nap azon dolgozik, hogy a családok élete kiszámítható legyen – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára egy szombati budapesti rendezvényen.

MW

Szülõk emelik fel gyermekeiket a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom „Gyereket a magasba! ” országos programjához csatlakozva

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

Hornung Ágnes kiemelte: a kormány olyan rendszert épített ki, amely minden életszakaszban segíti a családokat és azokat, akik gyermeket vállalnak.

Az államtitkár a Ringató Alapítvány és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom anyák napi közös rendezvényén azt mondta: a kormány családpolitikájának két fő eleme az eszme és az eszközrendszer.

Magyarország családbarát ország – folytatta –, és az emberek úgy érzik, hogy nem jelent hátrányt gyermeket vállalni.

A kormány olyan családpolitikai eszközrendszeren dolgozik, hogy „aki gyermeket vállal, anyagilag ne járjon rosszul, legyen tető a feje felett, vagy ha akar, vissza tudjon térni a munka világába” – tette hozzá.

Hornung Ágnes 

az intézkedések között említette az otthonteremtési támogatást és a január 1-jével megjelenő csok pluszt. Utóbbi támogatási formában „robbanásszerű” az emelkedés, az első három hónap adatai szerint több mint 3100 család igényelte, az átlagos hitelérték 26 millió forint

 – ismertette.

Az államtitkár az anyagi biztonságot célzó intézkedések közé sorolta többi között a családi adókedvezvényt, a négy- vagy többgyermekes anyák szja-menteségét, továbbá a bölcsődefejlesztést, amelynek révén 2010-hez képest megháromszorozódott azon települések száma, ahol elérhető a szolgáltatás.

 „Fontos, hogy a kormány a családokat helyezte a középpontba; ehhez béke, biztonság és kiszámíthatóság kell. Ezt nyújtja a kormány a családoknak” – hangoztatta Hornung Ágnes.

Kuthi Áron, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány nevében elmondta: a „Gyereket a magasba!” programhoz idén mintegy negyven település csatlakozott, és csaknem tízezer gyereket emelnek a magasba az alapítvány immár hetedik alkalommal megrendezett akcióján.

A rendezvénnyel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy családban élni jó, érdemes gyermeket vállalni, hiszen a gyerek az öröm forrása – közölte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában