Utazás Kiállítás

2024.04.24. 14:30

Különleges eszközzel mutatták be a szolnoki tűzoltók, hogyan oltanak el egy lakástüzet

A katasztrófavédelem is várta az érdeklődőket a közelmúltbeli Utazás Kiállításon Szolnokon. Kulisszatitkokba is bevezették az érdeklődőket szakemberek.

Rimóczi Ágnes

Április 19-20-án rendezték meg a 25. Szolnoki Utazás Kiállítást az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban és a Hild János téren. Az eseményen a hazai települések képviselői mellett a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Polgári Védelmi Szövetség.

25. Szolnoki Utazás Kiállítás, tűzoltóság, katasztrófavédelem
Idősek és fiatalok is érdeklődtek az esemény iránt
Forrás:  JNSZ VMKI

– A bizottság kollégái tűzvédelmi teszttel, illetve kézműves foglalkozással várták a látogatókat. A polgári védelmi szövetség a saját múzeumának kiállítási darabjait hozta el a tárlatra – számolt be az eseményről Németh Ádám. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hozzátette: legnagyobb sikert egyértelműen a tűzmegelőzési bizottság virtuális valóság-szemüvege aratta, melynek segítségével az érdeklődők egy lakástűz oltását követhették nyomon úgy, mintha maguk is az esemény résztvevői között lettek volna.

25. Szolnoki Utazás Kiállítás, tűzoltóság, katasztrófavédelem, VR-szemüveg
A legnagyobb sikert egyértelműen a virtuális valóság-szemüvege aratta
Forrás: JNSZ VMKI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában