Kosárlabda

2024.04.24. 13:51

Kányási Veronikáék bajnoki döntőt játszanak

Második mérkőzését is megnyerte a szolnoki Kányási Veronika csapata a női NB I. elődöntőjében a Sopron ellen, ezúttal 74–60-ra. Így a Diósgyőri VTK összesítésben 2–0-val ütötte ki az alapszakaszt a negyedik helyen záró címvédőt.

Kiss Ádám

Az első félidőben egy rövidebb periódust leszámítva a DVTK akarata érvényesült, az első negyedet öt, a másodikat pedig egy ponttal nyerték meg a borsodiak, 38–32. A szünet után sem adott esélyt ellenfelének a vendégcsapat, és mind a négy játékrészt megnyerve aratott végső sikert.

Kányási Veronika, DVTK, kosárlabda
Kányási Veronika (labdával) bajnoki döntőt játszhat a DVTK-val
Forrás: Diósgyőri VTK (DVTK) Facebook-oldala

Kányási hét ponttal, négy gólpasszal és két lepattanóval járult hozzá együttese győzelméhez, amely a múlt heti hazai siker után (76–54) idegenben is legyőzte ellenfelét a legjobb négy között. Ezzel pedig bejutott a döntőbe, ahol az 1–1-re álló Győr–Szekszárd párharc továbbjutójával mérkőzik majd meg a bajnoki címért.

A borsodiak élvezik a pályaelőnyt az egyik fél három győzeleméig tartó küzdelem során, ugyanis az első találkozót május 1-jén rendezik Miskolcon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában